top of page
puppy.jpg

Opvoedingstraining aan huis.

Hondenschool Blije4voeters heeft zich gespecialiseerd in opvoedingstrainingen aan huis. 

 

Voordelen:

- Voor jou als eigenaar heeft het als voordeel dat de training plaatsvindt wanneer het jou uitkomt

- Alle gezinsleden, indien gewenst zijn bij de training aanwezig. Je kunt zoveel vragen stellen als je wilt: er is tijd en gelegenheid genoeg.

- Voor de pup/hond is het een groot voordeel dat hij/zij

in zijn eigen vertrouwde en veilige omgeving is.

Zonder stress leert een pup/hond beter. 

Kosten: 

De kosten van een individuele training zijn 25,- euro incl. btw per uur.

Is dat niet veel duurder dan groepslessen? Nee, in verhouding betaal je hetzelfde bedrag. Ik kom niet wekelijks bij je aan huis namelijk. De informatie die je krijgt en de opdrachten die ik je geef reiken voor een aantal weken en soms maanden. Pups/ honden leren allemaal in hun eigen tempo. Oefeningen aanleren terwijl de hersenen daar nog niet toe in staat zijn heeft weinig zin en werkt enkel frustrerend voor het dier (en voor jou). Vandaar dat een training aan huis altijd een training op maat is waarbij gekeken wordt naar de behoefte van het dier.

Hoelang duurt een training? Een training duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. Een groot deel van deze tijd bestaat uit begeleiding van jou als hondeneigenaar. Thuistrainingen vinden plaats volgens afspraak.

Socialiseren:

Het leren omgaan met andere pups/honden is vaak een reden om deel te nemen aan groepslessen.

Is dit de enige mogelijkheid om jou pup te socialiseren? Nee zeker niet of misschien wel juist helemaal niet. In zijn eigen veilige omgeving ontmoet de pup ook andere honden. 

Of als hij/zij meegaat met een uitlaatservice. Of op een uitrenveld in de woonwijk. Of tijdens een wandeling in een hondenlosloopgebied. Belangrijkste is dat jij als eigenaar leert hoe je het socialiseren moet begeleiden. Laat je de pup bijvoorbeeld kennismaken met een hond van een groot ras? Waarom wel of waarom niet? Ook dit onderdeel wordt behandeld  in een training aan huis.

Bovendien biedt hondenschool Blije4voeters, socialisatie momenten aan op een afgesloten terrein waarbij ook externe pups aanwezig mogen zijn. Dit gebeurt onder begeleiding van onze instructeurs.

 

De training:

De eerste training voor een pup vindt plaats als hij/zij net in zijn nieuwe omgeving is. Aan bod komen zaken zoals de zindelijkheid, het bijten van de pup, het alleen kunnen blijven, omgang met de kinderen, gezonde voeding,  de lichaamstaal van de pup, en natuurlijk de start van een aantal gehoorzaamheidsoefeningen met daarbij de uitleg van het nut van het blijven belonen en de timing hiervan. 

In een tweede training gaan we naar buiten en wordt er aandacht besteed aan o.a. het wandelen. Hoe voorkom je dat de pup gaat trekken aan de lijn. Moet de pup nu wel of niet kennis maken met alle honden die hij/zij tegenkomt en zo ja, waar ga jij als eigenaar opletten en waarom?  

Voor- en nadelen van een halsband of tuigje. 

Hoelang mag de pup wandelen? Waaruit bestaat een wandeling met een pup eigenlijk?

Puberteit:

Als de pup geen pup meer is, is de opvoeding dan afgerond? Geenszins want de pubertijd staat voor de deur. Juist in de puberteit is opvoedingsbegeleiding belangrijk! De geslachtsrijpheid bijvoorbeeld komt om de hoek kijken waardoor het dier ander gedrag gaat vertonen. De raskenmerken van de hond komen naar boven. Hoe daar mee om te gaan? 'Opeens' luistert je hond niet meer..... Of valt uit naar andere reuen in de straat......Ook hier weer is een thuistraining op maat aan te bevelen.

BELANGRIJK: thuistraining vergt van de eigenaar net zoveel discipline, inzet en geduld als deelname aan groepslessen. 
 

Vul het contactformulier in, en wij nemen zsm contact met u op.

puppy..jpg
pup.jpg
bottom of page