top of page

Mijn naam is Joze Lammers

Ik ben al van kleins af aan bezig met dieren, mijn eerste

hondje was een pekinees. Deze werd spijtig genoeg maar

anderhalf jaar oud. Ik kreeg van mijn ouders een andere pup en deze werd ruim 13 jaar, we moesten hem een paar maanden na ons huwelijk in laten slapen. Dit was ook een pekinees.

Voordat we gingen trouwen kochten wij het achterhuis van de boerderij en wisten we dat we een grote hond wilden. Dit werd een herplaatser, een rottweiler. Niet wetend dat dit ras ons ons verdere leven zou vergezellen.

Na 3 rottweilers, 2 mechelse herders en een Parson russell terriër, ging ik met mijn rottweiler pup Beer, gehoorzaamheid trainen bij stichting Dierenzorg in Schaijk. Er werd mij daar gevraagd of ik wilde assisteren bij de lessen. Na 25 jaar paard en ponyrijles gegeven te hebben was ik wel in voor iets nieuws, en ben daar begonnen. Intussen had Beer een behoorlijke graad van africhting en ben ik mij gaan oriënteren in  de wedstrijdsport. Helaas stierf Beer met een leeftijd van 2 jaar en 9 maanden, stichting dierenzorg verdween en er moesten nieuwe doelen gezocht worden.

Dit werd Turbo, een rottweiler pup die ons gezin weer mocht verwelkomen in januari 2014. Puppycursus en gehoorzaamheidscursussen gevolgd bij een Kynologen vereniging. Met hem ook nog obedience (gehoorzaamheids) wedstrijden gelopen. De lesmethode werkte niet bij hem en hij gaf er de brui aan. Na een aantal jaren zoeken naar iets passends zijn we detectie gaan doen in 2020 en hier heeft Turbo zich helemaal in gevonden.

Intussen was Spike als rottweiler herplaatser bij ons gekomen, ook hij heeft diverse gehoorzaamheidscursussen gevolgd. Door zijn verleden kon Spike slecht functioneren tussen meerdere mensen en honden. Bij Marinka bloeide hij helemaal op tijdens de agility, de gevolgen van een hernia speelden hier op en we kozen ervoor om hoopers te gaan doen, dit doet hij nog steeds met veel plezier. Helaas hebben we Spike in juni 2022 moeten laten gaan.

 

Kyra kwam in 2018 als pupje erbij. Ook met haar zijn we begonnen bij Blije4voeters in de puppycursus en via de kynologen vereniging naar de rottweiler werkgroep in Oss gegaan. In 2020 heeft zij haar rasstandaard test en fokcertificaat behaald. Kyra kan heel goed en wil heel graag speuren maar ook pakwerk zijn bij haar favoriet. Zij zal naast de training ingezet worden voor de fokkerij. Ik ben een kennel begonnen, Precous & Pride, mei 2022 heeft Kyra haar eerste en tevens laatste nestje gehad. 2 teefjes gaan bij ons blijven, Kaya voor mij en Buddy voor mijn man.  

Via de modules A,B en C van de instructeursopleiding O&O, veel bijscholingen, cursussen, lezingen en seminars, al aardig wat kennis opgedaan. Maar kennis opdoen stopt nooit, er is altijd wat te leren en uit te dragen, dat maakt het instructeur zijn zo leuk.

IMGP6248 (1).jpg
bottom of page