Mijn naam is Marinka Schuijlenburch

 

Laat ik mij even voorstellen. Van huis uit ben ik opgegroeid met honden, van teckel tot bouvier. Mijn eerste eigen hond kreeg ik in 1988, een golden retriever genaamd Bas. Wij zijn begonnen met gehoorzaamheidstrainingen, en daarna agility. Dat laatste had onze hart gestolen.  Wij zijn begonnen met diverse agility wedstrijden te lopen. toen was agility nog een nieuwe sport in Nederland. Ook gehoorzaamheidswedstrijden gelopen.

 

Daarna nog met diverse honden zowel gehoorzaamheid en agility getraind en wedstrijden gelopen.

 

 • Blacky een Flatcoated retriever (deze hond had ik geleast, was niet van mij zelf)

 • Jane een Groenen dealer (kreeg ik pas toen zij 7 jaar oud was)

 • Doe-doe Boomertje (kreeg ik toen hij 11 jaar oud was, nog agilitywedstrijden mee gelopen en zelfs 1ste geworden

 • Balou een X Mechelse herder/Stafford (was 4 maanden toen wij hem uit het asiel haalden)

 • Goofie een Mechelse herder (direct uit het nest bij ons)

 • Diablo een Border collie (deze hond had ik geleast, was niet van mij zelf maar van een cursist die zelf niet meer kon trainen)

 • Fellow een golden retriever (deze hond had ik geleast, was niet van mij zelf)

 

Kira een mechelse herder, mijn huidige hond kwam bij ons in 2017. Kreeg haar toen zij een half  jaar oud was. Zijn meteen begonnen met diverse gehoorzaamheidscursussen, door getraind tot OBB. Daarnaast ook agility getraind, en begonnen met wedstrijden lopen. Kira en ik doen ook hoopers trainingen , en sinds kort Rally-O. Dit is een vrij nieuwe tak van hondensport gebaseerd op gehoorzaamheid. Heb met Kira ook nog even detectie gedaan.

 

Over de jaren heen diverse  prijzen gewonnen.

 

Heb niet de makkelijkste honden getroffen, wat een geluk is geweest. Deze honden hebben mij veel geleerd. Doordat ze niet standaard reageerden, moest je wel out of the box denken en andere oplossingen zoeken. Dat is een hele uitdaging. Maar als iets dan wel lukt, ben je super trots op je hond (en op jezelf).

 

Na 1 jaar getraind te hebben met Bas, werd mij gevraagd of ik het leuk zou vinden om les te gaan geven, heb daar ja opgezegd, dit was in 1989 (vanaf die tijd altijd les gegeven).  Ben begonnen met agility training te geven aan recreanten. Onder tussen de volgende certificaten behaald bij O&O:

 • Algemene vorming

 • Agility beginners instructeur

 • Agility gevorderden instructeur

 • Agility wedstrijd instructeur

 

In 2017 kon je je oude certificaten upgraden naar aspirant kynologisch instructeur, dit was een pittig examen. Gelukkig wel met een voldoende afgesloten.  Daardoor ben ik mij meer gaan verdiepen in het gedrag van de hond, dmv diverse workshops.  Vanaf toen ook diverse gehoorzaamheid lessen gegeven. Zoals puppycursussen, elementaire gehoorzaamheid, vervolg elementaire gehoorzaamheid en OBB (Obedience beginners). Sinds november 2020 ben ik gecertificeerd kynologisch instructeur.