Mijn naam is Sabrine Vloet

 

Als kind groeide ik op met een aantal kleine dieren. De liefde voor dieren zat er al vroeg in.

 

In 2001 ging ik samen wonen en besloten we dat een huisdier meer dan welkom was. Mijn man is opgegroeid met honden en zag het liefste een hond. Een wens van mij die eindelijk in vervulling mocht gaan. Na heel wat internet speurwerk, karaktereigenschappen etc. lezen kwam ik op een mechelse herder uit.

In december 2002 kochten we, de toen 3 maand oude, mechelse herder Kay. Met hem ben ik begonnen met puppycursus en zo door getraind tot en met G&G 2 bij een kynologenclub. Dit begon echter saai te worden en zijn we halverwege gestopt en geswitcht naar agylity. Wat een plezier hadden we weer samen. We hebben enkele jaren als recreant deze tak van sport beoefend totdat het voor Kay en zijn gezondheid niet meer ging.

 

In december 2011 kwam herplaatser Misha op ons pad. Een mechelse Herder dame met “gebruiksaanwijzing”.  Na 3 jaar intensief trainen en gehoorzaamheidscursussen volgen, hadden we een gelukkige hond die weer lekker in haar vel zat en waarvan er nauwelijks nog iets over was van de “gebruiksaanwijzing” zoals ze bij ons binnen kwam. Ook met haar ben ik toen gestart met agylity. Na de beginners 1 en 2 zouden we opgeroepen worden voor de recreanten. Echter is dit helaas nooit gebeurd, en zijn we er mee gestopt.

In 2015 overleed Kay.

 

We hebben er lang over gehad of we er een tweede hond bij wilde, en ook of Misha hier wel blij mee zou zijn. Ook gezien haar verleden. We besloten het niet te doen. Totdat in 2018 Chevy voorbij kwam. Ik was opslag verliefd. Met hem ben ik gestart bij Blije4voeters. Al snel bleek dat het voor Chevy fijner was om individueel te trainen. Dit ben ik toen samen met Jozé gaan doen. Daarnaast begonnen bij Marinka met agylity. Dit vond hij heerlijk om te doen, maar bleek te veel van hem te vragen. Dus gestart met Jozé met speuren. Dit bleek een schot in de roos. Daarom gestart met detecteren. En dit bleek wederom een schot in de roos. Wat genoten wij hier samen van. Helaas hebben we in augustus 2020 afscheid moeten nemen van Misha en in december 2020 van Chevy.

 

Half maart 2021 mogen we onze nieuwe dame Nova verwelkomen. Een Engelse Springer Spaniel.

 

Mijn taak binnen de blije4voeters is de website bijhouden. Tevens wil ik graag instructeur worden, daarom help ik af en toe bij een les. Ik volg al regelmatig lezingen, en wil mij meer gaan verdiepen in het gedrag van de hond.